Drukkerij Tielen vereerd door internationale prijs

Dit jaar heeft de internationale jury van de competitie: Schönste Bücher aus aller WeltDrukkerij Tielen vereerd (De Best verzorgde Boeken ter Wereld) vier prijzen toegekend aan de Nederlands-Vlaamse selectie. De hoofdprijs, de Gouden Letter, gaat dit jaar naar Other Evidence: Blindfold van Titus Knegtel. Het meest geloofde sprookje van de Vormforensen krijgt de bronzen medaille. Saillant detail is dat beide boeken zijn gedrukt door Drukkerij Tielen.

Extra bijzonder

Daar zijn ze dan ook erg trots op dit mooie resultaat. Directeur Jasper Tielen:  ‘Het is zeker een stukje waardering voor iedereen binnen ons bedrijf die hier tijd en energie in heeft gestoken. Natuurlijk is het een samenspel van typografie, uitvoer en vormgeving. Het begint bij een idee en het op je gemak voelen bij een drukkerij. Zo kom je samen tot een mooi eindproduct. Als dat ook nog eens wordt beloond met zulke mooie prijzen, is dat natuurlijk helemaal fantastisch.’ Adviseur Martijn Kicken: ‘We voelen ons heel erg vereerd dat wij deze boeken hebben mogen maken. Titus Knegtel is nog jong, hij vindt het ongelooflijk dat hij nu in hetzelfde rijtje staat als Joost Grootens.’ Het is voor ons extra bijzonder dat we de druk mochten verzorgen voor twee van de vier winnaars dit jaar.’

De winnaars werden door de jury gekozen uit bijna 600 inzendingen uit 32 landen. De prijzen worden op vrijdag 18 maart uitgereikt tijdens de Leipziger Buchmesse.

Deel dit bericht