Ed de Kloe

Directeur

| doener met zakelijk inzicht en Rotterdamse nuchterheid | houdt de touwtjes in handen | expert op het gebied van inkoop |

Hij had zelf grafische bedrijven en begon als jongen van 18 als zelfstandig ondernemer. Met de 40 jaar ervaring en kennis -aangevuld met grafische, economische en sales-opleidingen in de avonduren- weet hij precies waar het over gaat in de grafische wereld.

Sinds 2005 zet Ed de Kloe zich in voor het samenwerkingsverband. Eerst als deelnemend bedrijf, daarna als directeur van de Digi Groep, en vanaf 2012 ook van MDMX. Zijn voornaamste opdracht is om de collectieve inkoop te regelen en om het ledenbestand op een gezond peil te houden. De verantwoordelijkheid over de begroting en jaarrekening, en de aansturing van het team horen daar ook bij.

In de ledenwerving weet hij geïnteresseerde bedrijven goed te informeren, en kiest duidelijk voor leden die iets toevoegen. Alleen inkoop is niet genoeg. Ed zoekt, samen met Kees, landelijk naar betrouwbare en ambitieuze ondernemers die zich inzetten voor hun personeel en omgeving. Door de integere aanpak voelen nieuwkomers voelen zich welkom en snel opgenomen in de groep.

Ed wil het samenwerkingsverband en de dienstverlening naar een hoger plan brengen, en blijven leren. Hiervoor onderhoudt hij contact binnen en buiten de groep. Leveranciers zien dat de bedrijven in de groep sterk blijven en in de markt wordt de werkwijze gezien als uniek.

Hij houdt de touwtjes in handen. Met een kritische en analytische houding gaat de directeur niet over een nacht ijs; tegelijkertijd worden er daadkrachtig beslissingen genomen. Een doener met zakelijk inzicht en Rotterdamse nuchterheid. Bescheiden, zonder behoefte zich persoonlijk te profileren. Je zult hem weinig rondjes op beurzen zien lopen; de inzet van tijd en middelen is to-the-point en efficiënt. De voorzittersrol in vergaderingen past hem dan ook goed, ze starten stipt op het afgesproken uur en duren niet langer dan nodig is.

Tijd voor een goed gesprek is er echter altijd. Als directeur en als mens is hij een betrouwbare sparringspartner voor directies en teamleden. Ed is betrokken bij de bedrijven en mensen, verdiept zich in materie en geeft de ruimte aan mensen om zich te ontwikkelen.

Er is meer dan werk alleen. Genieten van het leven lukt goed in de Brabantse bossen, en regelmatig onder de Spaanse zon, met Big Green Egg op de veranda, mountainbike voor de deur en golftas voor het grijpen.

Menu