Ingrid Bijkerk

Communicatieadviseur

| creatieve pionier met open kijk op de wereld | zorgt voor contact tussen mensen en bedrijven | communicatievakvrouw |

Als communicatieadviseur voor het netwerk, stond ze aan de wieg van MDMX. Ingrid is een pionier en weet wat er bij het communicatieproces komt kijken. Ze deed zowel in het bedrijfsleven als de non-profitsector inzicht en ervaring op. Sinds 2012 zet ze dit enthousiast in voor de grafische branche.

Door het professionaliseren van de activiteiten en haar open houding, zorgt Ingrid voor meer verbinding tussen mensen en bedrijven. De individuele leden, veelal familiebedrijven, hebben allemaal een eigen identiteit en reputatie. Van oudsher zijn grafici terughoudend en niet gewend zich te profileren. Naarmate het karakter van MDMX zich vormde, groeide het vertrouwen. Inmiddels tonen we vol overtuiging het netwerk en dienstverlening aan de buitenwereld waarbij de leden onze ambassadeurs zijn.

Ingrid ziet het positieve in projecten en mensen, kan makkelijk schakelen met verschillende typen personen en is creatief in haar aanpak. Events laten we graag aan haar over, van vergadering tot landelijke dag en concepten als lab- en huiskamersessies. Ze blijft over grenzen kijken, is conceptmatig sterk, met oog voor detail.

Sinds 2021 draagt ze het ISO-project waarin 13 bedrijven werden gecertificeerd voor kwaliteit en milieu. In dit proces is draagvlak cruciaal. Als het gaat over bedrijfscultuur, teamdynamiek, stagnerende communicatie en onderliggende motieven schroomt Ingrid niet om zaken bespreekbaar te maken. Ze doet dit op een integere en constructieve wijze, in de overtuiging dat communicatie aan de basis van gezonde bedrijfsvoering ligt.

Naast het profileren van het netwerk, kunnen leden Ingrid inschakelen voor communicatieadvies en medewerkersparticipatie. Haar passie voor muziek en cultuur zorgt ervoor dat ze altijd nog een project naast het werk heeft lopen. Voor MDMX rijdt ze het hele land door om thuis te komen in Rotterdam, waar met haar Zeeuwse wortels de zee nooit ver weg is.

Menu